Maskeradkläder
Maskeradkläder, halloweendräkter, kostymer och andra roliga kläder

Cheerleader

Maskeradkläder: Sport

Sedan 1990-talet utövas cheerleading som tävlingsinriktad sport i Sverige. För en svensk publik hade cheerleading dessförinnan blivit känt genom amerikanska filmer, vilka dock inte alltid ger, och kanske inte heller avser att ge, en rättvis bild av sporten. För en sport är det, och som maskeraddräkt är cheerleadern mycket tacksam och uppskattad att använda.

läs mer >

Maskeradkläder: Skolflickor & lolitor

Lolita är en roman av Vladimir Nabokov som kom ut på svenska 1960. Ordet lolita har därefter inom exempelvis populärkulturen kommit att bli synonymt med en oskuldsfullt förförisk och samtidigt skenbart mycket ung flicka. Ofta används begreppet lolita om vuxna kvinnor som väljer att uttrycka sig på ett förföriskt, men samtidigt skenbart barnsligt sätt.

Att klä ut sig till skolflicka eller lolita är ett beprövat trick att få männens hela uppmärksamhet. Till maskerad kan det vara ett roligt sätt att skoja till det, men att klä ut sig till skolflicka eller lolita funkar lika bra på utmanande nattklubbar eller till mer privata tillställningar. läs mer >