Maskeradkläder
Maskeradkläder, halloweendräkter, kostymer och andra roliga kläder

Spännande maskeradkläder

Så länge det har funnits människor på vår runda jord har vi älskat att klä ut oss. Att förställa sig och få klä ut sig till någon annan har i alla tider varit en mycket kär sysselsättning för människan. Och, handen på hjärtat nu, visst vilar det något nästan magiskt över det här med maskerad? Hur det än är så kittlar det fantasin ganska rejält när man får ”spöka” ut sig och genom att sätta på sig en uppsättning maskeradkläder kunna träda in i en annan människas identitet.

Att bli inbjuden till en maskerad är alltid trevligt. Man tvingas nämligen tänka till ett par extra gånger innan man slutgiltigt bestämmer sig för vem man ska gestalta. En extra trevlig sak med maskerad är att det inte finns någon åldersgräns varken uppåt eller nedåt som styr vem eller vilka som får delta. Det är bara du själv som avgör det. En maskerad kan passa utmärkt på ett barnkalas eller på en fest på ungdomsgården lika väl som den kan utgöra temat på en firmafest eller på ett party anordnat av den lokala idrottsföreningen. Vem som helst kan vara med. Det är bara den egna fantasin som sätter gränserna.

Många vill nog kanske sätta ett likhetstecken mellan maskeradkläder och barn, men sanningen är nog den att maskeradkläder och vuxna hör ihop lika mycket. Åldern har som sagt ingen som helst betydelse i detta sammanhang.

Filmsuccén Mamma Mia, som innehåller några riktigt roliga och underhållande maskeradscener fullspäckade med ABBA-musik, har i mycket hög grad bidragit till att på nytt igen blåsa liv i intresset för maskeradkläder från 70-talet så att man med hjälp av dessa kan klä ut sig till ABBA på nästa maskerad. Firmor som sysslar med uthyrning av maskeradkläder kan berätta om hur folk nästan står i kö för att få hyra platåskor, glitterkostymer och klänningar med fjädrar och paljetter. Det är knappt så att affärsinnehavarna hinner med att skaffa fram de maskeradkläder som folk önskar hyra.

Kommentarer till Spännande maskeradkläder

No comments yet.

Kommentera Spännande maskeradkläder