Maskeradkläder
Maskeradkläder, halloweendräkter, kostymer och andra roliga kläder

Maskeradkläder: Vilda västern

Die with your boots on! Vilda Västern är ett uttryck som hänvisar till en period i Amerikas historia under 1800-talet och början av 1900-talet, då många delstater hade väldigt fria vapenlagar, stor invandring och en känsla av att vara på tidigare oupptäckt mark i väster samt konflikter mellan vita och indianer. Den romantiserade bilden av dåtidens “djungelns lag” och hårda liv gav redan under den aktuella perioden upphov till en egen genre, western, som senare övertogs av Hollywood och TV.

Snabbskjutande västernhjältar som Wyatt Earp, Billy the Kid, John Wesley Hardin Wild Bill Hickok och Buffalo Bill har i alla tider varit monument över den tidsepok som har kallats the wild west. Kända indianhövdingar som Geronimo, Crazy Horse, Sitting Bull, Red Cloud och Satanta har å sin sida personifierat urinvånarnas envisa och bittra men samtidigt hopplösa kamp för sin egen överlevnad.

Man kan nog säga att det var Hollywood som på nytt igen blåste liv i det vilda västernintresse som dessförinnan legat nere i flera årtionden genom Kevin Costners film Dansar med vargar från 1990. Hör du till alla dem som tjusas av det karga vilda västern-livet som bara the Frontier kan erbjuda? Har du blivit inbjuden till en maskerad på temat Vilda västern? Då är det bara att släppa lös fantasin och löpa linan fullt ut. Du kommer snart att upptäcka vilka rika möjligheter som finns på temat Vilda västern.

Vill du till exempel klä ut dig till vilda västern-inspirerad cowgirl, flirtig glädjeflicka, busig bondflicka eller en vampig Mae West så har du en hel uppsjö av maskeradkläder på det temat att välja och vraka ur. För männen finns det också hur många olika varianter som helst att gå på. Revolverman, desperado, sheriff, cowboy, nybyggare, guldgrävare, soldat. Listan kan göras hur lång som helst. Det är bara din egen fantasi som sätter gränserna.

Att tillsammans komma till maskeraden utklädda som indianhövding och squaw ger alltid ett majestätiskt intryck. Kommer ni i par så kan ni annars klä ut er till nybyggarparet Charles och Caroline Ingalls från den världsberömda TV-serien Lilla huset på prärien.

Vilda västerns allra mest berömda par var nog revolvermannen Wild Bill Hickok och hans lika snabbskjutande gemål Calamity Jane. Dessa båda personer från den aktuella tidsepoken är också tacksamma att gestalta på en maskerad med västern-tema.

Annars är president Abraham Lincoln, med sin höga hatt och sitt karakteristiska pipskägg, en populär figur att klä ut sig till när det vankas maskerad i faggorna.

Skulle ingen av ovan nämnda figurer falla dig i smaken, om du nu är bjuden på vilda västern-maskerad, så är det bara att leta på nätet. Det är nämligen där du har störst chans att finna vad du söker efter.
kotjej

Kommentarer till Maskeradkläder: Vilda västern

No comments yet.

Kommentera Maskeradkläder: Vilda västern