Maskeradkläder
Maskeradkläder, halloweendräkter, kostymer och andra roliga kläder

Maskeradkläder: Halloween

Halloween är en högtid som först på senare tid har slagit igenom på fullt allvar i Sverige. Sedvänjan att fira Halloween kommer ursprungligen från Skottland och Irland och har sedan via USA letat sig till Sverige. Ordet Halloween är en förkortning av All Hallows Eve, som på svenska kan översättas till Alla helgons afton, och tros ha sitt ursprung så långt tillbaka som på 1550-talet. Första gången som Halloween uppmärksammades i massmedia var 1961, när polisen fick rycka ut till ett Halloweenfirande i Stockholm.

Det skulle dock dröja till andra hälften av 90-talet innan Halloween fick ett mer ordentligt fäste i Sverige. Säga vad man vill om Halloween som högtid och fenomen men en sak är i vart fall säker: Halloween är en helg som är som klippt och skuren för maskerad. Ingen annan tidpunkt på året är mer lämpad att klä ut sig i samband med än just Halloween.

Att under blott en kväll få frossa i spökdräkter, häxkostymer, djävulskläder och allt annat hemskt och uschligt är bara det en ren fröjd i sig självt. Älskar du maskerad så älskar du Halloween.

I samband med Halloween, särskilt veckorna innan högtiden, kan det vara riktigt svårt att hitta maskeradkläder för just Halloween. Detta beror på det stora intresset för maskerader med temat Halloween, vilket resulterar i att suget efter passande maskeradkläder är extra stort inför själva högtiden. Detta behöver dock inte vara ett problem i sig om du bara är ute i god tid innan festen. Det är alltid bättre att förekomma än att förekommas, som ordspråket så riktigt lär oss.

Bästa sättet att köpa eller hyra maskeradkläder med temat Halloween är att leta på nätet. På webben kan du nämligen göra riktiga fynd och du slipper också stressen att köa och trängas bland alla andra i en vanlig butik. Det är också på nätet som de mest välsorterade maskeradbutikerna finns. Sök och du ska finna.

Halloweenkostymerna tillhör de mest fantasirika och lekfulla som finns att få tag på, allt från utmanande djävulskostym till kaxig häxkostym, läskig spindeldräkt eller busig kattkostym. Vanligtvis är det så att maskeradkläder för Halloween tillverkas i alla storlekar, från small till extra large. Halloweenkläderna har ofta tillbehör som medföljer som till exempel halloweenmasker, öron, svans, hattar och vingar.

Halloween tillåter svängutrymmet att bli extra stort. Du kan klä ut dig till nästan vad som helst; det kommer likväl att kunna falla inom ramen för vad som skulle kunna fungera under Halloween. Spöke, häxa, varulv, vampyr eller ett av monstren från Michael Jacksons världsberömda video Thriller. Allt är både tillåtet och gångbart.

Ett annat alternativ är annars att klä ut sig till fladdermus i svart dräkt med både vingar och öron. Glöm för all del inte bort att sminka dig på ett matchande sätt.

Fladdermus

Hur konstigt det än kan låta i dag, när vi festar järnet under Halloween, så var högtiden ifråga ursprungligen en skördefest. Man ville genom firandet beskydda sin bärgade skörd från onda makters inflytande och även försäkra sig om en minst lika god skörd året därpå. Det är bland annat mot bakgrund av detta som de självlysande och skrämmande pumpahuvudena har fått sin självklara plats i Halloweenfirandet.

Vill du inte gå omkring med en urgröpt pumpa på huvudet under festen så kan du med fördel klä ut dig till fågelskrämma eller till ett skelett. Frankensteins monster eller greve Dracula är andra kändisar ur skräckromanernas historia som det alltid är tacksamt att klä ut sig till på ett Halloweenparty.

Kommentarer till Maskeradkläder: Halloween

No comments yet.

Kommentera Maskeradkläder: Halloween