Maskeradkläder
Maskeradkläder, halloweendräkter, kostymer och andra roliga kläder

Maskeradkläder: Geisha

Har du tänkt klä ut dig till geisha på nästa maskerad? Perfekt! Då ska du fortsätta att läsa det här. Bland maskeradkläderna i varje välsorterad maskeradbutik finner du en geishakostym som passar just dig. Där hittar du maskeradkläder till alla tänkbara och otänkbara teman, naturligtvis även för de som vill klä ut sig till geisha. Att gå utklädd till geisha är en given succé på både traditionella maskeradfester och Halloweenpartyn men även till mer privata sammahang. Överraska alla andra på festen med en läcker och sensuell geishakostym. En geisha behöver naturligtvis alla sina traditionsenliga accessoarer och alla maskeradkläder för geisha brukar innehålla alla de nödvändiga tillbehör som behövs.

En vanlig missuppfattning om geishor är att det skulle handla om förtryckta och prostituerade japanska kvinnor. Inget kan var mer fel. Det japanska ordet geisha betyder bokstavligen konstperson. Något friare översatt kan det betyda artist.

En geisha är alltså en kvinna som har till uppgift att underhålla gäster i olika sociala sammanhang, oftast i så kallade tehus. Geishan ska bland annat behärska sång och dans, spela en mängd olika instrument, utföra teceremonier, skriva kalligrafi, konversera artigt. Geishan är traditionsenligt klädd i en vacker kimono.

Traditionen kring geishor är mycket lång i Japan. Från början var det faktiskt ett manligt yrke, vilket man kanske inte tänker på idag eftersom yrket är så starkt kvinnodominerat. I dagens Japan finns det bara ett litet fåtal manliga geishor kvar, främst i det urbana storstadsområdet kring huvudstaden Tokyo.

Detta faktum öppnar emellertid upp för dig som man om du har funderat på att klä ut dig till geisha. Det blir garanterat kvällen största hit om du kommer dit utklädd till manlig geisha. En japansk geisha är både färgstark och symboliserar något spännande och mystiskt. Det finns många olika infallsvinklar på detta tema. Ta gärna en stund att surfa runt på nätet för att få inspiration till förklädnaden som geisha.

Kommentarer till Maskeradkläder: Geisha

No comments yet.

Kommentera Maskeradkläder: Geisha