Maskeradkläder
Maskeradkläder, halloweendräkter, kostymer och andra roliga kläder

Historiska maskeradkläder

Söker du maskeradkläder med temat historia? Faktum är att det finns hur många olika historiska maskeradkläder som helst. I sortimentet av historiska maskeradkläder hos varje välsorterad maskeradbutik finns bland mycket annat gladiatorkostymer, Marie Antoinette-klänningar, hovdamskostymer och Mae West-kläder. Historiska maskeradkläder är ofta lekfullt, förföriskt och vackert designade för att maskeraden ska bli så rolig som möjligt. Historiska maskeradkläder lämpar sig perfekt för såväl maskerad som Halloween och mer privata tillfällen. Till vissa av plaggen följer noga utvalda accessoarer med i akt och mening att fullända de historiska maskeradkläderna. Vill du satsa på något klassiskt i modern och förförisk tappning så satsa på historiska maskeradkläder.

En maskerad på temat historia kan inte bli annat än en formidabel succé. Det finns nämligen ett oräkneligt antal infallsvinklar på detta tema. Är den historiska tidsepoken redan bestämd på förhand så vet du redan vilken klädstil du ska orientera dig emot. Om det är fritt fram att välja vilken historisk person du ska gestalta kan du däremot börja gräva var som helst i historien för att få rätt inspiration.

D´Artagnan och de andra musketörerna vid kung Ludvig XIV:s hov i 1600-talets Frankrike är alltid tacksamma att gestalta. Det bästa är att det finns musketörskostymer för både män och kvinnor, så vem som helst kan bli musketör för en kväll.
Musketör

Väljer du att hämta inspiration från Antiken kan den egyptiska drottningen Cleopatra, Egyptens enda kvinnliga farao, vara ett alternativ för henne medan hennes manliga kavaljer då kan välja att föreställa Cleopatras romerske kärlek, Julius Ceasar.

Det finns även mer europeiskt inspirerade maskeradkläder för ett kungapar där svart och guld matchas mot varandra på ett effektfullt sätt. Självklart följer kunga- och drottningkrona med som tillbehör.

Uniformer som föreställer soldater ur nord- och sydstaternas arméer under det amerikanska inbördeskriget kan vara effektfulla att använda om man är bjuden på en maskerad med historiskt tema. Uniformen innehåller givetvis en tillhörande mössa och som extra tillbehör medföljer även en gevärsreplika.

Gör en Braveheart och klä ut dig till skotsk klanledare med kilt och allt annat som tillhör en kostym från the Highlands. En annan frihetskämpe som alltid är tacksam att gestalta är den franske revolutionären. Gör en perfekt entré på festen som denne fransos genom att sjunga Marseljäsen för full hals.

En glädjeflicka från saloonen i Vilda Västernstaden Tombstone är en given hit på maskeraden. Med hjälp av en fjäderboa, nätstrumpor och massor av glamour kommer du snabbt in i rollen som ögongodis för törstiga kofösare på väg genom ändlösa öknar och över höga berg med sina boskapshjordar.

Kommentarer till Historiska maskeradkläder

No comments yet.

Kommentera Historiska maskeradkläder